Το Cardio Tennis έφτασε στην Πάτρα!

Προσθήκη στα Αγαπημένα Εκτύπωση Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς


24/05/2013

Το Cardio Tennis είναι μια ενεργητική δραστηριότητα fitness, η οποία συνδυάζει τα καλύτερα στοιχεία του αθλήματος με την καρδιαγγειακή εξάσκηση.

Πρόκειται για μια απόλυτα ολοκληρωτική, αεροβική εκγύμναση, και ταυτόχρονα έναν εξαιρετικά κοινωνικό και διασκεδαστικό τρόπο για να κάψετε θερμίδες παίζοντας τένις. Το Cardio Tennis θα πραγματοποιείται από ειδικά πιστοποιημένο προπονητή στις εγκαταστάσεις του Αθλητικού Ομίλου Αντισφαίρισης Πατρών (Γαληνού 13, πίσω από Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας») και θα περιλαμβάνει: Προθέρμανση, cardio workout και αποθεραπεία.

Λίγα λόγια για το Cardio Tennis

Βασικό συστατικό του προγράμματος είναι η παρακολούθηση των καρδιακών τιμών των συμμετεχόντων, ώστε να παραμείνουν ΑΣΦΑΛΕΙΣ και να εξασφαλίζεται η μέγιστη αποδοτικότητά τους, με βάση την ηλικία, το βάρος, το ύψος και το φύλο. Ένα άλλο συστατικό του Cardio Tennis είναι η μουσική!

Σε όλη τη διάρκεια του προγράμματος, ακούγεται μουσική, η οποία δίνει ρυθμό στους συμμετέχοντες και κάνει πιο διασκεδαστική τη δραστηριότητα. Επίσης, ο μεγάλος αριθμός μπαλών που χτυπάει ο κάθε παίχτης σε συνδυασμό με τις ασκήσεις που συνοδεύονται, οδηγούν στην καύση πολλών θερμίδων. Το πιο σημαντικό απ΄ όλα είναι πως οι συμμετέχοντες αθλούνται διασκεδάζοντας, βελτιώνοντας παράλληλα τη φυσική τους κατάσταση.

Το Cardio Tennis ξεκίνησε το 2005 στην Αμερική κι έχει εξαπλωθεί σε πάνω από 30 χώρες. Είναι ιδανικό για όλους τους παίχτες, από αρχάριους έως και πολύ προχωρημένους και για όλες τις ηλικίες. Πραγματοποιείται σε ένα ή περισσότερα γήπεδα με ομάδες 6 έως 10 συμμετεχόντων σε κάθε γήπεδο κι ένα δάσκαλο τένις. Η δραστηριότητα διαρκεί 60 λεπτά και περιλαμβάνει προθέρμανση, ασκήσεις που σχετίζονται με τένις και αποθεραπεία. Σε κάθε αθλούμενο διανέμεται ένα ειδικό ρολόι (παλμογράφος) στο οποίο αναγράφονται το φύλο, η ηλικία, το ύψος, το βάρος και καταμετρούνται οι θερμίδες που «καίει».

 

Για πληροφορίες επικοινωνήστε με τον Αθλητικό Όμιλο Αντισφαίρισης Πατρών (Γαληνού 13, Πάτρα) στα τηλέφωνα: 2610 226028 (καθημερινές από 16:00-22:00) και 6977995316.